Openhartig en verbindend communiceren - basisreeks in Gent

Opgelet: dit evenement is reeds begonnen of afgelopen!!
Datum: 24 mei 2018 tot 14 juni 2018

Openhartige en verbindende communicatie

Gebaseerd op het werk van Marshall Rosenberg

Overkomt het jou ook wel eens dat de boodschap die je wilt overbrengen heel anders wordt ontvangen ? Dat je je machteloos voelt omdat je het goed bedoeld hebt en de ander zich toch gekwetst voelt ? Dat je de indruk hebt dat je naast elkaar praat in plaats van met elkaar ?

In deze cursus oefenen we met een wijze van spreken én luisteren waarbij we op een heldere en duidelijke manier onze gevoelens en behoeften uitdrukken en we met een open, niet oordelende houding luisteren naar de gevoelens en de behoeften van de ander (kinderen, jongeren, familie, collega's)

Door deze manier van empathisch betrokken zijn op jezelf en de ander komt verbinding tot stand en groeit het verlangen om een bijdrage te leveren tot het welzijn van de ander.

Hierdoor ontstaan contacten en ontmoetingen op basis van respect, erkenning en nieuwsgierigheid. Conflicten, wrevels en misverstanden worden voorkomen of op een constructieve manier 'opgelost'.

Tijdens deze cursus wordt op een zeer praktische en levendige manier het model van Marshall Rosenberg voorgesteld. We onderzoeken de valkuilen die Verbindende Communicatie belemmeren en we oefenen aan de hand van concrete voorbeelden en ingebrachte situaties van de deelnemers.

Data: 24 en 31 mei en 14 en 21 juni 2018

Tijdstip: Van 19 u tot 22.00 u
Plaats: De Krook in Gent
Doelgroep: Iedereen welkom