Clownstraject - nieuwe reeks!

Opgelet: dit evenement is reeds begonnen of afgelopen!!
Datum: 27 oktober 2017 tot 22 april 2018

In samenwerking met VZW ZorgSaam bieden Ton Kurstjens en ik 4 modules van drie dagen aan in Tildonk ( België ) in de periode oktober 2017 – april 2018.

De thema’s zijn:

1. Basis Clownerie ( Martine + Ton ) – 27, 28 en 29 oktober 2017

2. De clown danst ( Martine ) – 24, 25 en 26 november 2017

3. De non-verbale clown ( Ton ) – 2, 3 en 4 februari 2018

4. Spelen met muziek ( Martine ) – 20, 21 en 22 april 2018

Je kan kiezen of je er één of meerdere wilt doen. Wanneer je hierover meer informatie wilt, stuur mij dan een mailtje of kijk op de site van ZorgSaam: www.zorgsaam.be

Module 1: Basis Clownerie ( docenten Martine Bal en Ton Kurstjens )

27, 28 en 29 oktober 2017, iedere dag 10.30 – 17.00 uur

De kracht van een clown zit in het onvoorwaardelijk ‘ja’ zeggen tegen alles wat zich aandient. Zijn openheid nodigt uit om je te laten zien in je kracht én in je kwetsbaarheid. Hij incasseert en accepteert wat er gebeurt: zo is het! Op die manier kan de clown jou inspireren om op een liefdevolle en speelse wijze contact te maken met de bron van het leven, je hart. Je verzint, probeert, verrast, durft en beleeft en je gaat spelen vanuit jouw energie, creativiteit en eigenheid.

We laten ons door de puurheid van het kind inspireren om dichter bij de clown te komen en zo ook bij onszelf. Vanuit deze transparantie en echtheid ontstaat herkenning en ontroering bij het publiek. We hoeven niet perfect te zijn en mogen de controle loslaten. De spontaniteit van de clown laat alles borrelen en bruisen: spelen maar!

Module 2: De clown danst (docent Martine Bal)

24, 25 en 26 november 2017, iedere dag van 10.30 – 17.00 uur

Hier ligt de focus op het fysieke spel vanuit beweging en dans.

In deze module zijn beweging en dans de motor om je clown tot uitdrukking te brengen.

We vertrekken vanuit gekende bewegingen die we langzamerhand uitbreiden naar nieuwe vormen. Je wordt uitgenodigd om op ontdekking te gaan en de humor en de speelsheid op te zoeken in de beweging. Spelen met timing, ritme, klein en groot, hilarisch en poëtisch komen aan bod.

Verschillende muziekgenres nodigen uit tot spel.

Module 3: De non-verbale Clown ( docent Ton Kurstjens )

2, 3 en 4 februari 2018, iedere dag van 10.30 – 17.00 uur

De clown brengt ons dichter bij ons gevoel en onze intuïtie. Hij wil ontdekken, zich verwonderen en zijn enthousiasme delen als een klein kind. Een clown toont zijn opwinding en plezier vanuit zijn hele lijf en mimiek: flonkerende pretoogjes, een ondeugende glimlach, gespreide armen om te ontmoeten… Het zegt zoveel meer dan woorden, die ons vaak weghalen van wat we diep van binnen voelen en willen tonen. Samen gaan we op onderzoek waar de verschillen zitten in het verbale en non-verbale. Bovendien zullen we ontdekken dat het gebruik van stem en klank juist weer heel ondersteunend kan zijn!

Module 4: Spelen met muziek (docent Martine Bal)

20, 21 en 22 april 2018, iedere dag van 10.30 -17.00 uur

In deze module gaan we spelenderwijs onderzoeken en ontdekken hoe we met klank en muziek ons spel kunnen ondersteunen en verrijken. Onze stem is daarbij een interessant instrument met zeer veel mogelijkheden. Iedereen heeft een unieke stem met een eigen klankkleur. Met je stem kan je zingen maar er is nog zoveel meer. We gaan ook aan de slag, tokkel, trommel, zwier met muziekinstrumenten. Dit kan een gitaar, mondharmonica, accordeon zijn of kleine slag-, schud- en blaasinstrumentjes. Je kan ook zelf iets meebrengen.

Plaats: Tildonk (België)
Doelgroep: Iedereen is welkom